Steun de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Geplaatst op 22/02/2023

Doneer via 12-12 of stuur hulpgoederen via Bpost

Steun de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

De ravage en het menselijk leed na de aardbeving in Turkije en Syrië laat niemand onberoerd. Ook het lokaal bestuur van Zelzate niet. Om onze steun te betuigen met de slachtoffers en de nabestaanden van de ramp hangt er een spandoek aan het gemeentehuis. Ook besliste het college op 17 februari 2023 om 1.000 euro te doneren aan het consortium 12-12. Op die manier hoopt Zelzate een steentje te kunnen bijdragen.

Maar ook jij kan iets doen!

Stuur hulpgoederen via actie Bpost

Vanaf dinsdag 21 februari tot vrijdag 31 maart zal bpost zijn logistieke sterktes opnieuw inzetten om hulpgoederen te verzamelen in de postkantoren en deze te vervoeren naar Turkije, in samenwerking met de Turkse post. Alle inwoners van België kunnen de goederen die het meest noodzakelijk zijn (zie lijst hieronder) afgeven in één van de 657 postkantoren in het hele land, ook in Zelzate.  

Welke producten kunnen er afgegeven worden?

Voeding 

 • Conserven met vis, vlees, groenten, fruit of soep
 • Melkpoeder voor baby’s
 • Ontbijtgranen (muesli, cornflakes, granola) 
 • Noten en droge vruchten 
 • Verpakte koekjes 

Lichaamsverzorging 

 • Tandpasta en tandenborstels 
 • Inlegkruisjes, maandverband en tampons 
 • Luiers, luierbroekjes en vochtige doekjes 

Beschutting en energie 

 • Dekens en slaapzakken 
 • Powerbanks 

Hoe zamel je correct in?

 • Geef enkel producten die op de lijst staan (geen glazen verpakking!)
 • Gebruik een stevige doos (max 10 kg)
 • Breng je doos voor 31 maart naar een postkantoor in je buurt.

Eens de goederen door het bpost-netwerk zijn opgehaald, worden ze gecentraliseerd, gesorteerd en verpakt in een bpost fulfilment center, van waar ze naar Istanbul worden vervoerd, waar Ptt (de Turkse post) ze zal overnemen. Omwille van lokale veiligheidsredenen is het onmogelijk om hulpgoederen tot in Syrië te brengen.  

Doneer aan 12-12

Doe je liever een gift? Dan kan dit via het consortium 12-12.
Stort op rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 of via de online giftpagina.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies