Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/Expresweg

Geplaatst op 20/03/2023

Beknopt overzicht van de werken

Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/expresweg in Assenede

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start met de bouw van een nieuwe brug over de expresweg (N49). De werken zijn een volgende stap om de expresweg N49 om te bouwen tot een volwaardig verlengde van de snelweg E34 van Antwerpen richting Westkapelle. Als alles volgens plan loopt, rijden binnen 2 jaar de eerste weggebruikers over de nieuwe brug.

Vlot en veilig verkeer via nieuwe brug en verbindingen

Wegen en Verkeer bouwt het kruispunt met de Stoepestraat (N448) om tot een brug over de expresweg. Hierdoor zal er in de toekomst geen contact meer zijn tussen de verkeersstromen op de Stoepestraat (N448) en de N49. Het verkeer over de N49 (in de toekomst de E34) zal vlot en veilig kunnen blijven doorrijden, terwijl lokaal verkeer richting Assenede en Zelzate niet langer wordt gehinderd. Ook voor fietsers zijn er enkele belangrijke verbeteringen. Ze fietsen veiliger en comfortabeler dankzij een afgescheiden fietspad aan beide zijden van de nieuwe brug.

Om de verkeersveiligheid in de omgeving van de nieuwe brug te verhogen plant Wegen en Verkeer ook volgende werken in Assenede en Zelzate: vernieuwing Stoepestraat (N448) tot kruispunt Trieststraat (inclusief kruispunt), verlenging en aansluiting Paul Christiaenstraat en Heideveld met Kanaalstraat (R4), verbreding Gavergrachtstraat en vernieuwing fietstunnel E34 aan de Kasteelstraat.

Werken in verschillende fasen

De werken zullen in totaal ongeveer 2 jaar duren en worden voor zowel de wegen- als de nutswerken in 4 fasen uitgevoerd om de hinder voor buurtbewoners, bedrijven en het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

Werken brug over N49

Auto’s
 • Doorgaand verkeer op de N49 rijdt over versmalde rijstroken in beide richtingen
 • Er gelden snelheidsbeperkingen. Zo is de maximumsnelheid langs de werfzone 50 km/u.
 • Vanaf 7 augustus start de aannemer opnieuw op en zorgt onder andere voor de aansluiting van de Stoepestraat naar de brug (zijde Ertvelde). Hierdoor volgt verkeer tussen de Stoepestraat en Gavergrachtstraat een omleiding tot eind oktober. De andere verkeersmaatregelen blijven gelden.

Bouw rotonde Stoepestraat N448

Fietsers
 • Fietsers tussen Ertvelde en Assenede volgen de omleiding via de Riemestraat, Kasteelstraat, Ter Looverendreef en Stoepestraat.
Auto’s
 • Verkeer tussen Assenede en Ertvelde rijdt via de Trieststraat, Molenstraat, Burgstraat en Nieuwburgstraat.
 • Verkeer van en naar de Stoepestraat rijdt via het kruispunt met de Trieststraat (N436). De Stoepestraat is doodlopend aan de werfzone.
 • Lokaal landbouwverkeer rijdt in beide richtingen via Nieuwburgstraat, Burgstraat, Molenstraat, Trieststraat, Zelzatestraat, Assenedesteenweg, R4 en de nieuwe parallelweg langs N49.
 • Zwaar verkeer (+ 3,5 ton) rijdt in beide richtingen via de verkeerswisselaar E34, de R4 en de nieuwe parallelweg.

Werken Paul Christiaenstraat

Fietsers
 • Fietsers richting de bedrijven langs de Paul Christiaenstraat fietsen via de Kasteelstraat (zijde Zelzate) of de Riemestraat (zijde Assenede)
Auto’s
 • Verkeer richting de bedrijven langs de Paul Christiaenstraat en Heideveld rijden via de nieuwe aansluiting met de Kanaalstraat (R4). Zo is er een vlotte verbinding met de autosnelweg E34.

Werken fietstunnel N49 en Kasteelstraat

Fietsers
 • Fietsers van Gent richting Assenede kunnen na de fietstunnel niet meer links afslaan naar de Kasteelstraat. Zij volgen een omleiding via de Kasteelstraat, Assenedesteenweg (N436) en Molenstraat richting de Kasteelstraat.
 • Fietsers van Assenede richting de fietstunnel rijden via de Molenstraat, Assenedesteenweg (N436) en Kasteelstraat.

Een uitgebreid overzicht van de verschillende fasen en updates over de actuele hinder zijn te vinden op de website www.wegenenverkeer.be/zelzate.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief  www.wegenenverkeer.be/zelzate om de laatste actuele informatie te ontvangen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies