Tegenstroom: Nederlands-Vlaams kortfilmfestival

Geplaatst op 08/03/2023

Van 29 maart tot en met 2 april

Tegenstroom: Nederland-Vlaams kortfilmfestival

Sas van Gent, Zelzate en Gent zijn van 29 maart tot en met 2 april 2023 het middelpunt van Filmfestival Tegenstroom. Deze vijf dagen kan je de mooiste kortfilms van Nederlandse en Vlaamse bodem zien. Filmfestival Tegenstroom is het enige (kort-)filmfestival in de wereld dat uitsluitend Nederlandse en Vlaamse kortfilms presenteert. Ze doen het dit jaar onder de noemer ‘blik op kwetsbaarheid’.

Het festival legt de nadruk op de ontmoeting. De ontmoeting tussen het publiek met de Nederlandse en Vlaamse makers en tussen de makers onderling.  Juryleden als Jean Paul van Bendegem, Wim Vanseveren, Signe Zeilig Jensen en Joy Verberk introduceren de films en geven er toelichting bij. Zo geraak je nog meer ondergedompeld in de wereld van de kortfilm en ga je ongetwijfeld een prachtige, inspirerende tijd tegemoet.

De openingsfilm wordt getoond in de Studio Skoop in Gent en andere kortfilms worden getoond in de Statie in Sas Van Gent. In Zelzate wordt er een dag voor filmmakers georganiseerd op 31 maart 2023 met enkele workshops en netwerkgelegenheid.

Het programmaboekje van het festival is in Zelzate te verkrijgen aan het onthaal van het gemeentehuis en in de bibliotheek (tijdens de openingsuren).

Voor tickets en extra informatie: www.iff-tegenstroom.com

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies