Geslaagd project met Mobiel Energiehuis

Geplaatst op 28/04/2023

Je kan nog steeds intekenen voor het groepsaanbod renovatie

Project met mobiel energiehuis in wijk Wittouck was een succes!

Om de inwoners van Zelzate te ondersteunen in hun keuze naar duurzaam wooncomfort werd in samenwerking met het Energiehuis Veneco voor het tweede jaar op rij een wijkrenovatieproject opgezet. Deze keer was wijk Wittouck aan de beurt. Het project kende veel bijval en mag als geslaagd beschouwd worden.

Warmtescan

Door middel van een warmtescan van de voorgevel van de woning werd het warmteverlies van de woning bepaald. Dit jaar werden woningen in de straten Kleine Landeigendomlaan, Rusthuislaan, Heidelaan, Alphonse Duysburghlaan, Parkplein, Sierrelaan, Verbroederingslaan, Cesenaticolaan en Burgemeester Camille Leynlaan gescand. Op enkele koude ochtenden in januari werd een 240 tal voorgevelscans genomen.

De inwoners van deze wijk konden in april 2023 hun warmtescan op afspraak komen bekijken in het mobiel Energiehuis dat opgesteld stond op aan het Sociaal Administratief Centrum in de Kleine Landeigendomlaan. In het mobiel Energiehuis gaf een renovatiecoach duiding bij de warmtescan en kreeg de inwoner gratis renovatie-informatie en informatie over renovatiepremies en -leningen.

Advies op maat

Bij interesse in specifieke energetische ingrepen meldde de renovatiecoach de inwoner aan bij het groepsaanbod. In dit aanbod wordt de inwoner ontzorgd en krijgt hij een gratis en vrijblijvende offerte voor de gekozen ingreep van een betrouwbare, lokale aannemer.

Er kwamen 43 inwoners uit de wijk langs, die vrijblijvend onafhankelijke informatie rond renovatie en isolatie van hun woning kregen. Hiervan meldde de renovatiecoach al 6 inwoners rechtstreeks aan bij het groepsaanbod: spouwmuurisolatie (4 aanmeldingen), buitengevelisolatie (1 aanmelding) en zoldervloerisolatie (1 aanmelding).

 Aan de overige bezoekers werd heel wat informatie meegegeven met betrekking tot het groepsaanbod omtrent isolatiewerken, warmtepompverwarming, zonnepanelen, het vernieuwde premiestelsel en de  voordelige lening van de Vlaamse overheid.

We noemen dit opnieuw een geslaagd wijkrenovatieproject! Meer informatie is terug te vinden op www.veneco.be/energiehuis

Groepsaanbod voor energetische ingrepen

Elke inwoner van de gemeente kan gebruik maken van dit handige en eenvoudige groepsaanbod. Dit groepsaanbod bestaat uit een verzameling aan energetische ingrepen, waarvoor je eenvoudig een scherpe én kwalitatieve offerte kan krijgen via een vooraf geselecteerde partner-aannemer. Bovendien krijg je een vrijblijvend energie-advies voor je hele huis en word je tijdens jouw traject verder begeleid. Zo maak je jouw huis helemaal klaar voor de toekomst en bespaar je onmiddellijk op je energiefactuur! 

Het groepsaanbod ondersteunt jou bij:

  • isolatie van jouw dak, zoldervloer, muur, vloer of kelderplafond
  • hoogrendementsbeglazing of raamvervanging
  • technieken zoals warmtepomp, warmtepompboiler of een duurzaam ventilatiesysteem

Wil je snel besparen op je energiefactuur? Kies dan voor spouwmuurisolatie, glasvervanging of isolatie van je zoldervloer of kelderplafond. Jouw investering verdient zich vaak terug op minder dan 5 jaar (voor spouwmuurisolatie is dat vaak slechts 2 jaar).

Overtuigd? Neem snel een kijkje op www.veneco.be/groepsaanbod of meld je aan via het woon- en energieloket van de gemeente.

Gemeentelijk woon- en energieloket Zelzate

  • zitmoment in het Sociaal Administratief Centrum (Kleine Landeigendomlaan 2A, 9060 Zelzate)
    • elke dinsdag voormiddag 9:00 tot 12:00
  • zitmoment in LDC De Kastanje (Kastanjeplein 1, 9060 Zelzate)
    • elke dinsdag namiddag 13:00 tot 16:00
  • maak vooraf een afspraak:

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies