Start met Renuveren

Geplaatst op 09/05/2023

Met behulp van verschillende premies

Start met ReNUveren!

De renovatiegraad in Vlaanderen moet omhoog. Eind 2020 haalt amper 4,6% van de woningen en appartementen een A-label. Dit is een stijging met ruim 1% ten opzichte van het jaar voordien, maar ons woningenbestand moet sneller energiezuiniger worden. Daarom maakt de regering extra middelen vrij.

Premies

Er zijn heel wat premies wanneer het op renoveren aankomt. Via de website van de Premiezoeker krijg je een handig overzicht van alle premies die je in de gemeente kan aanvragen. 

4 redenen om te renoveren

  1. Meer comfort: een goed geïsoleerde en geventileerde woning is veel comfortabeler om in te leven. Zo heb je minder last van vocht, blijft je woning koeler in de zomer en in de winter is het binnen heerlijk warm.
  2. Lagere energierekening: met een goede isolatie en een zuinige verwarmingsinstallatie bespaar je al snel meer dan 1000 euro per jaar.
  3. Goed voor het klimaat: minder energie verbruiken betekent ook minder CO2 uitstoten. Met zonnepanelen of een warmtepomp verklein je je ecologische voetafdruk nog extra.
  4. Je woning wordt meer waard: een woning renoveren loont altijd. Het doet de waarde stijgen. Bovendien zorgen het renteloze renovatiekrediet en diverse premies ervoor dat je je investering nog sneller terugverdient.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies