#Regiokracht geeft sociale projecten tot 12.000 euro steun

Geplaatst op 14/08/2023

Oproep voor lokale initiatieven

#Regiokracht geeft sociale projecten tot 12.000 euro steun

Heeft je wijk nood aan een groene ontmoetingsplek? Wil je vzw activiteiten organiseren om kwetsbare jongeren te ondersteunen? Droomt je sportvereniging van een G-sportwerking? Of heb je een ander idee waarmee je de wereld een beetje beter kan maken voor je streek en je streekgenoten? Blijf er niet mee zitten: pitch het voor 8 november bij #Regiokracht en krijg een financieel duwtje in de rug.

Streekfonds Oost-Vlaanderen maakt werk van een warme provincie, waar het voor iedereen goed is om te wonen, te werken, te ontspannen, te leven en op te groeien. Daarom ondersteunt het samen met heel wat gemotiveerde mensen en organisaties uit de regio jaarlijks diverse lokale initiatieven die een verschil maken. Concreet begeleidt Streekfonds Oost-Vlaanderen de geselecteerde projecten om via een crowdfunding de helft van de benodigde middelen in te zamelen. Dankzij de financiële steun van partners verdubbelen ze vervolgens het opgehaalde bedrag, met maximaal 6.000 euro.

Gezocht: projecten die mens en omgeving verbinden

Wie op een duurzame manier een maatschappelijke nood wil aanpakken in zijn buurt, stad of gemeente kan zich vanaf vandaag t.e.m. 8 november kandidaat stellen via streekfondsoostvlaanderen.be.

Belangrijk is dat je lokaal project erop gericht is om mensen met elkaar en met de (leef)omgeving te verbinden, en dat je er als initiatiefnemer klaar voor bent om straks de handen uit de mouwen te steken om je concreet idee uit te voeren. Wil je jouw project nog even aftoetsen, mail naar info@streekfondsoostvlaanderen.be of schrijf je in voor het digitale infomoment op 18 september of 10 oktober.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies