Wooneco: duidelijk infopunt voor alle woon- en energievragen

Geplaatst op 19/09/2023

Voor alle inwoners van Zelzate

Een duidelijk infopunt voor alle woon- en energievragen: Wooneco

Voortaan is er één infopunt waar de burger terecht kan met alle woon- en energievragen in de regio Gent: Wooneco. Streekintercommunale Veneco zette de afgelopen jaren sterk in op de integratie van de woon- en energieloketten in de gemeenten in de Venecoregio. Om het aanbod op vlak van wonen, energie en klimaat dichter bij de burger te brengen, is gekozen voor een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuwe toegankelijke website en communicatiemateriaal met aandacht voor kwetsbare inwoners.

Dichter bij de burger

Veneco staat ook onze gemeente bij in diverse projecten op vlak van projectontwikkeling en  -regie, ruimtelijke ordening, handhaving, mobiliteit, onroerend erfgoed, preventie,…

Sinds enkele jaren zetten ze ook in op duurzaam wonen en de transitie naar een koolstofarme omgeving. Bovendien is Veneco erkend als Vlaams Energiehuis door VEKA, een dienstverlening die zich specifiek naar de burger richt:  

 • verstrekken van de Mijn VerbouwLening;
 • het organiseren van de woon- en energieloketten in elke deelnemende gemeente;
 • het uitvoeren van energiescans gericht op de begeleiding bij uitvoering van energiebesparende investeringen;
 • zorgen voor ondersteuning bij het uitrollen van projecten rond energie en klimaat zoals het mobiele energieloket of de toeleiding naar groepsaankopen.

Het woon- en energieloket is een plaats waar burgers terecht kunnen met hun woon- en energievragen. De adviseurs ontvangen inwoners, heel laagdrempelig en in de eigen gemeente. Ze ontzorgen de meest kwetsbare gezinnen waar ze kunnen. Via de loketwerking worden mensen doorverwezen naar de initiatieven van de Vlaamse Overheid zoals de Mijn VerbouwPremie en de Mijn VerbouwLening.

Wooneco, een dienstverlening van Veneco

Om de burger beter wegwijs te maken in het aanbod op vlak van wonen, klimaat en energie, is er nu Wooneco. Er is een nieuwe website www.wooneco.be  die gericht is op het gebruiksgemak van de bezoeker. Er is een onderscheid tussen eigenaar en huurder, waarbij er kan gezocht worden op volgend aanbod:

 • Energie besparen
 • Mijn VerbouwLening
 • Premies
 • Renoveren
 • Wonen en (ver)huren

Op de website vind je ook tips en handige tools:

 • Wil je de geïndexeerde huurprijs van je woning kennen? Je vindt er een link naar de huurcalculator.
 • Jouw energieverbruik opvolgen? Je wordt geleid naar de gratis online toepassing van Fluvius.
 • Weten op welke premies je recht hebt? Wooneco helpt je verder.

De website www.wooneco.be begeleidt de bezoeker naar het juiste woon- en energieloket. Met een klik op de gemeente of op de interactieve kaart zie je waar en wanneer je terecht kan en wie je contactpersoon is.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies