Voorbereidende werken aan kruispunten met Kanaalstraat

Geplaatst op 30/01/2024

Vanaf donderdag 1 februari

Voorbereidende werken aan twee kruispunten met Kanaalstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in maart met werken aan twee kruispunten met de Kanaalstraat (R4) in Zelzate. Het kruispunt met de Havenlaan en de Grote Markt en het kruispunt met de Kerkstraat worden heringericht zodat ze veiliger worden voor alle weggebruikers.

Er zijn voorbereidende werken nodig om de verkeerslichten aan te passen. Aan de lichten op het kruispunt met de Kanaalstraat (R4), de Grote Markt en de Havenlaan wordt een nieuwe regeling geïnstalleerd zodat het intelligente verkeerslichten worden. De werken gebeuren vooral aan de kabels onder de grond, aan de kant van de weg waardoor de hinder heel beperkt is.

Timing en impact?

Doorgaand verkeer is altijd mogelijk.

De voorbereidende werken aan de verkeerslichten starten op donderdag 1 februari en duren volgens de huidige plannen tot en met woensdag 28 februari 2024.

Voetgangers en fietsers kunnen steeds de werfzones passeren, fietsers moeten wel afstappen. Het openbaar vervoer ondervindt geen hinder. Gemotoriseerd verkeer kan ook steeds passeren.

Er wordt telkens lokaal en voor een korte periode een klein deel van de weg ingenomen, nooit een volledige rijstrook. Alle afslaande bewegingen blijven mogelijk. De verkeerslichten blijven gedurende de volledige periode in dienst. Enkel tijdens het herstarten van de installatie zullen ze op knipperend oranje staan, maar dat is van korte duur.

Meer info via de website van AWV.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies