Plant je mee aan het bos in de Zonnebloemstraat?

Geplaatst op 12/02/2024

Op zaterdag 24 februari om 10.30 uur

Plant je mee aan het nieuwe bos in de Zonnebloemstraat?

Er komt een gloednieuw bos in Zelzate, in de Zonnebloemstraat. De grasstrook maakt plaats voor een bos en een wonderwoudje Het lokaal bestuur plant dit aan in samenwerking met BOS+ en na overleg met de buurt. Zaterdag 24 februari 2024 om 10.30 uur wordt het bos aangeplant en graag nodigen we alle inwoners van Zelzate uit om mee te planten.

Wat wordt er geplant?

Er wordt een deel als klassiek bos aangeplant, met soorten zoals wintereik en winterlinde. Aan het rondpunt op het einde van de straat wordt een wonderwoudje aangeplant met meer open ruimte waar de buurtbewoners gebruik kunnen van maken om eventueel een buurtfeest te organiseren.

De boompjes worden op een afstand van 2 meter van elkaar aangeplant, in totaal zijn er zo’n 900 stuks. Tien procent van deze bomen zal lange tijd in het bos blijven staan. Aan de rand van het bos naast het wandelpad is er gekozen voor bloeiende laagblijvende soorten (brem, egelantier en gewone vlier). Ze zorgen voor kleur doorheen het jaar en ze zijn goed voor de biodiversiteit.

Hoe kan je meehelpen?

Iedereen is welkom op zaterdag 24 februari om 10.30 uur aan het einde van de Zonnebloemstraat. Breng eventueel een spade mee en trek stevig schoenen aan. Voor elke deelnemer staat er een kom lekkere soep klaar.

Graag inschrijven via het online formulier of bel naar milieudienst op 09 343 42 70.

Schrijf je hier in!

Tot dan?

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies