Herinrichting kruispunt Kanaalstraat/Beneluxlaan/Zelzatebrug

Geplaatst op 15/05/2024

Werken start op 21 mei en verlopen in 4 fasen

Herinrichting kruispunt Kanaalstraat (R4) met Beneluxlaan (N474) en Zelzatebrug

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan het kruispunt met de Kanaalstraat (R4) en de op- en afrit naar de Beneluxlaan (N474) en op de Zelzatebrug. Het kruispunt krijgt een nieuwe verkeerslichtenregeling zodat het veiliger wordt voor fietsers en de rijstroken op de Zelzatebrug veranderen. De werken worden uitgevoerd in vier fasen met telkens een andere verkeerssituatie. De hinder zal beperkt zijn. De werken duren van 21 mei tot 14 juni.

Veiliger kruispunt

Het kruispunt met de Kanaalstraat (R4) en de op- en afrit naar de Beneluxlaan (N474) wordt heringericht en er komt een nieuwe verkeerslichtenregeling zodat het veiliger wordt voor fietsers. Op de Zelzatebrug zullen er in de toekomst drie rijstroken richting de oprit naar de E34 zijn en één rijstrook richting Zelzate centrum. Fietsers die langs de Kanaalstraat (R4) rijden kunnen in de toekomst conflictvrij passeren. De werken starten op dinsdag 21 mei en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 14 juni 2024.

Vier fasen

De werken worden uitgevoerd in vier fasen, telkens met een andere verkeerssituatie. Tijdens de eerste fase wordt er gewerkt op de linkse afslagstrook op de Kanaalstraat (R4), in de richting van Zelzate centrum. Tijdens de tweede fase wordt er gewerkt op de busstrook en het fietspad op de Kanaalstraat (R4), in de richting van Zelzate centrum. Tijdens de derde fase wordt er gewerkt op het fietspad en de parkeerstrook op de Kanaalstraat (R4), in de richting van de oprit naar de E34. Als laatste worden de markeringen aangebracht aan de hand van een mobiele werf.

Hier kan je de vier fasen in detail bekijken

Doorgaand verkeer blijft mogelijk

Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren. Fietsers passeren via een fietscorridor of via het voetpad. Het gemotoriseerd verkeer en het openbaar vervoer kunnen steeds langs de werf passeren, zij het dat dit tijdens de eerste twee fasen over één rijvak voor zowel het linksafslaand verkeer als voor rechtdoorgaand verkeer moet gebeuren. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk tijdens de volledige duur van de werken.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies