Bredere fietspaden langs Kanaalstraat (R4)

Geplaatst op 25/06/2024

Werken van 1 tot en met 12 juli

Bredere fietspaden langs Kanaalstraat (R4) in Zelzate

De Kanaalstraat (R4) in Zelzate is een zeer drukke verbindingsweg die op het traject ligt van veel schoolroutes. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil de weg daarom veiliger maken voor fietsers. De fietspaden tussen de Assenedesteenweg (N436) en de Kerkstraat worden breder en de parkeergelegenheid wordt aangepast. Zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer ondervinden weinig hinder. De werken worden uitgevoerd tussen 1 en 12 juli.

Naar een veilige R4

De Kanaalstraat (R4) in Zelzate is een belangrijke weg waar dagelijks veel verkeer passeert. Niet alleen auto’s en vrachtwagens, maar ook fietsers en voetgangers. Daarnaast is de Kanaalstraat (R4) deel van veel schoolroutes. De fietspaden zijn er te smal en vrachtwagens parkeren willekeurig en veel te dicht bij het fietspad, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Om de veiligheid van de actieve weggebruikers te verhogen, verbreedt het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf maandag 1 juli de fietspaden tussen de Assenedesteenweg (N436) en de Kerkstraat waar mogelijk tot 2 meter breed. De werken zullen op vrijdag 12 juli afgerond zijn.

Parkeerbeleid

Om plaats te maken voor de bredere fietspaden zullen enkele parkeerstroken verdwijnen. Zwaar verkeer zal in de toekomst op drie toegewezen locaties kunnen parkeren. Een overzicht van alle veranderingen is te vinden op de site van AWV: www.wegenenverkeer.be/zelzate.

Mobiele werf

Tijdens de werken zal de parkeerstrook in de werfzone niet toegankelijk zijn. De markeringswerken worden uitgevoerd door middel van een mobiele werf. Fietsers en gemotoriseerd verkeer kunnen steeds de werfzone passeren. De markeringen aan het fietspad zullen tijdens de werken niet aanwezig zijn.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies