Zelzate is gouden VIP-gemeente

Geplaatst op 04/06/2024

Voor het promoten van de olympische campagne van Sport Vlaanderen

Zelzate is een gouden VIP-gemeente

De Olympische Spelen in Parijs komen eraan. Het hele jaar maakt Sport Vlaanderen iedereen warm voor de VIP’s, de Vlamingen in Parijs. Ze riepen lokale besturen op om dit zoveel mogelijk te doen met gerichte acties. Ook onze gemeente droeg zijn steentje bij en bracht alle opdrachten tot een goed einde. Gisteren kreeg Zelzate dan ook de titel van gouden VIP-gemeente!

Er moesten drie concrete acties verricht worden vooraleer je gouden VIP-gemeente kon worden. Zo moest er een jeugdolympiade georganiseerd worden om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten. “We hebben dit georganiseerd tijdens onze sportdagen”, vertelt sportfunctionaris Els De Smet. “We hebben basketbal geïntegreerd als olympische sport en de kinderen een diploma gegeven.”

De tweede opdracht was de VIP-campagne in de kijker zetten voor alle inwoners. Dit gebeurde via heel wat promo in de sporthal en tijdens de verschillende sportevenementen. Als laatste moest er ook een belevingsevenement rond de spelen georganiseerd worden. “Het thema Olympische Spelen is opgenomen in de sportkampen. Tijdens de opening van het nieuwe Armand Seghers sportcomplex hebben we ook Zelzaatse Olympische spelen op het programma gezet. Jammer genoeg hadden we daar niet genoeg inschrijvingen voor.”

Dit alles zorgde ervoor dat Zelzate werd uitgeroepen tot gouden VIP-gemeente. Uit alle winnaars werd er één sportdienst gekozen die acht tickets won voor de Olympische spelen. Hier greep Zelzate jammer genoeg naast maar de prijs blijft in de buurt want Stekene werd verdiend winnaar.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies