Zelzate renoveert

Met het project Zelzate renoveert wil het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie met steun van de Vlaamse overheid particuliere woningeigenaars een helpende hand reiken om hun woning op een duurzame manier te renoveren.

Een deskundige van de Provincie Oost-Vlaanderen komt gratis en vrijblijvend bij jouw thuis. Samen met jou bekijkt deze vakspecialist de huidige staat van jouw huis, en stelt een stappenplan voor renovatie voor.

Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen voor isolatie, verwarming, ventilatie, enzovoort?

Voor wie dat wenst, is er advies en verdere begeleiding voor het uitvoeren van renovatiewerken. De renovatiebegeleider kan jou volledig ontzorgen voor het opvragen van offertes, helpen bij de keuze voor een aannemer en de opvolging van de renovatiewerken tot aan de oplevering en het aanvragen van de premie

Een afspraak met de renovatiebegeleider kan je aanvragen via de site van bouwwijs.

Meer info bij Els De Vilder van de milieudienst via 09 353 42 70

Ken je de thermocard al?

Met de thermocard kan je op een eenvoudige manier ontdekken hoeveel warmte je via buitenmuren of ramen verliest en of isolatie nodig is. Gebruik de kaart wanneer de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt. Verwarm dan de kamer tot twintig graden en houdt de kaart ongeveer 6 seconden tegen de buitenmuur of het raam. De kaart geeft weer of de isolatie goed is of er ruimte voor verbetering is of er (extra) isolatie nodig is.

Elke Oost-Vlaming kan een thermocard aanvragen door een mail te sturen naar dubo@oost-vlaanderen.be met je adres en dan wordt er eentje opgestuurd.

 

Verklaring over cookies