Zelzate renoveert

Met het project Zelzate renoveert wil het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie met steun van de Vlaamse overheid particuliere woningeigenaars een helpende hand reiken om hun woning op een duurzame manier te renoveren.

Iedereen die ooit een huis gerenoveerd heeft, weet het: er zijn een heleboel moeilijke beslissingen te nemen. Hoe maak je je woning energiezuinig? Is zonne-energie iets voor mij? Regenwater gebruiken, een groendak, dak en gevels isoleren, … Door van bij het begin van het proces vooruit te kijken, een plan te maken en doordacht te kiezen, realiseer je stapje voor stapje je droomhuis.

De renovatieadviseur van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt Zelzatenaren die hun verbouwing op een duurzame manier willen aanpakken. De adviseur spreekt met jou af op de werf of via een online- of telefoongesprek. Zo krijg je advies dat perfect op maat, gemakkelijk, objectief en betrouwbaar is.

Anderhalf uur renovatieadvies is volledig gratis. Lokaal bestuur Zelzate en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen de volledige kost op zich.

Bekijk hier de folder over Zelzate renoveert!

Inschrijven doe je hier. Een adviseur neemt dan contact met je op.

Meer info bij de milieudienst via 09 353 42 70.

Mijn warm huis

Er is ook de online tool ‘mijn warm huis’ waar je zelf kan berekenen hoe energiezuinig je huis is. Beantwoord enkele eenvoudige vragen, de tool doet de rest.

Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energie- en CO2 besparing.
Bereken het zelf!

Ken je de thermocard al?

Met de thermocard kan je op een eenvoudige manier ontdekken hoeveel warmte je via buitenmuren of ramen verliest en of isolatie nodig is. Gebruik de kaart wanneer de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt. Verwarm dan de kamer tot twintig graden en houdt de kaart ongeveer 6 seconden tegen de buitenmuur of het raam. De kaart geeft weer of de isolatie goed is of er ruimte voor verbetering is of er (extra) isolatie nodig is.

Elke Oost-Vlaming kan een thermocard aanvragen door een mail te sturen naar dubo@oost-vlaanderen.be met je adres en dan wordt er eentje opgestuurd.

 

Verklaring over cookies