Markten en ambulante handel

Wekelijkse markt

De wekelijkse marktdag in Zelzate vindt plaats op maandagvoormiddag op de Grote Markt. Hij bestaat al meer dan 100 jaar.
Op de markt in Zelzate is een ruim aanbod aan kramen te vinden, van voeding tot kledij.

Het marktplein zelf is na Sint-Niklaas het tweede grootste van Vlaanderen.

Parkeren in Zelzate is gratis. In het centrum is er ruime parkeermogelijkheid op de Grote Markt. Tijdens de maandagmarkt en de kermissen kan uitgeweken worden naar de parkings aan het busstation van De Lijn, de Vredekaai en aan de Suikerkaai. Als het echt druk is, kan ook worden geparkeerd langs de R4.

Rommelmarkten

 De rommelmarkt op de Grote Markt start om 07.00 uur. Inschrijven op voorhand is niet nodig. Deelnemers mogen zich aanmelden op de markt vanaf 07.00 uur en krijgen een standplaats toegewezen door de marktleider. Prijs deelnemers: 2,5 euro per lopende meter (verkoop tweedehandsspullen) en 3,5 euro per lopende meter (verkoop nieuwe spullen).

Op het Groenplein start de rommelmarkt om 15.00 uur en loopt tot 21.00 uur. Oprijden kan vanaf 14.00 uur en er wordt een plaats toegewezen door de marktleider. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Prijs deelnemers: 1,5 euro per lopende meter, zowel voor tweedehands als voor nieuwe producten.

Data voor 2023

  • Zondag 14 mei 2023: Grote Markt
  • Vrijdag 19 mei 2023: Groenplein
  • Zondag 11 juni 2023: Grote Markt
  • Zondag 9 juli 2023: Grote Markt
  • Zondag 10 september 2023: Grote Markt

Avondmarkten

De avondmarkten worden georganiseerd door de marktbonden BAH of NVMV.
Inschrijven dient te gebeuren via deze organisaties.

Reglementen

Reglement ambulante activiteiten (wekelijkse markt en daarbuiten)

Verklaring over cookies