Markten en ambulante handel

Wekelijkse markt

De wekelijkse marktdag in Zelzate vindt plaats op maandagvoormiddag op de Grote Markt. Hij bestaat al meer dan 100 jaar.
Op de markt in Zelzate is een ruim aanbod aan kramen te vinden, van voeding tot kledij. Het marktplein zelf is na Sint-Niklaas het tweede grootste van Vlaanderen.

Parkeren in Zelzate is gratis. In het centrum is er ruime parkeermogelijkheid op de Grote Markt. Tijdens de maandagmarkt en de kermissen kan uitgeweken worden naar de parkings aan het busstation van De Lijn, de Vredekaai en aan de Suikerkaai. Als het echt druk is, kan ook worden geparkeerd langs de R4.

Standplaats op de markt

Er wordt enkel gewerkt met vaste abonnementen. Een losse standplaats of risicoplaats op de wekelijkse markt is niet meer mogelijk. Wie een vaste plaats op de markt wil moet mailen naar technische.dienst@zelzate.be en kan worden opgenomen in ons wachtregister.

Rommelmarkten

 Voor de rommelmarkten op de Grote Markt wordt er vanaf nu met inschrijvingen gewerkt. Op het Groenplein blijft alles zoals voordien, dus op voorhand inschrijven is niet nodig.

Alle info over de rommelmarkten vind je via deze link.

Data voor 2024

  • Zondag 5 mei 2024: Grote Markt
  • Vrijdag 10 mei 2024: Groenplein
  • Zondag 9 juni 2024: Grote Markt
  • Zondag 14 juli 2024: Grote Markt
  • Zondag 8 september 2024: Grote Markt

Garageverkoop

Verkoop je spullen in je tuin, op je oprit of in je garage en ben je een particulier én inwoner van Zelzate? Dan doe je aan 'garageverkoop'. Dit is een individuele verkoop door particulieren met niet commercieel karakter.

Voor het houden van een garageverkoop heb je toelating nodig van het college van burgemeester en schepenen.

Je kan de toelating aanvragen via dit digitaal formulier of via dit papieren aanvraagformulier (uitprinten, invullen en bezorgen aan de dienst economie, Grote Markt 2-4, 9060 Zelzate). Graag uiterlijk 4 weken voor de garageverkoop de aanvraag invullen.

Organiseer je met meerdere deelnemers (bv. een wijk) een garageverkoop, dan moet dit maar eenmalig aangevraagd worden door de organisator. Er moet wel een lijst bezorgd worden met de deelnemers en de adressen.

Meer info: economie@zelzate.be of 09 353 42 80.

Avondmarkten

De avondmarkten worden georganiseerd door de marktbonden BAH of NVMV.
Inschrijven dient te gebeuren via deze organisaties.

De avondmarkten starten telkens om 17.00 uur tot 22 uur.

  • Donderdag 9 mei 2024: avondmarkt op de Grote Markt
  • Vrijdag 31 mei 2024: avondmarkt aan de Suikerkaai
  • Vrijdag 12 juli 2024: avondmarkt op het Groenplein

Reglementen

Reglement ambulante activiteiten (wekelijkse markt en daarbuiten)

Verklaring over cookies