Werken Broeder Leopoldstraat en Suikerkaai

Geplaatst op 30/01/2024

Tweede fase start op maandag 5 februari

Tweede fase van werken Broeder Leopoldstraat - Suikerkaai

Op maandag 5 februari 2024 start de aannemer met de tweede fase van de werken in de Suikerkaai en de Broeder Leopoldstraat.

Tijdens deze tweede fase worden de verschillende kruispunten tussen de Schepen René De Deckerlaan en de Broeder Leopoldstraat heraangelegd. Ook de Suikerkaai zelf, vanaf de Schepen René De Deckerlaan,  krijgt een nieuwe asfaltlaag. Er wordt ook een nieuw vrijliggend fietspad aangelegd langs de Suikerkaai, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.

Het verkeer langs de Suikerkaai zal beurtelings langs de werfzone moeten passeren door middel van verkeerslichten. De snelheid wordt aangepast naar 20 km/u over de volledige zone voor de veiligheid van alle weggebruikers. Tijdens de werken aan het fietspad, zal dit gebeuren via de versmalde rijweg en tijdens de werken aan de rijweg via het nieuw aangelegde fietspad. 

Bij deze werken worden ook de verschillende kruispunten heraangelegd, dit gebeurt op een conflictvrije manier, zodat er zo weinig mogelijk hinder is.  Tijdens de volledige duur van de werken zal de Schepen René De Deckerlaan doodlopend zijn richting Suikerkaai. Ook de Broeder Leopoldstraat is nog steeds niet toegankelijk voor het autoverkeer. Enkel fietsers, voetgangers en hulpdiensten mogen de Broeder Leopoldstraat in.

De werken zullen onder normale weersomstandigheden drie maanden in beslag nemen.

Voor vragen of opmerkingen: contacteer BESIX infra via besixinfra@besix.com of 0497 52 07 78.

Groen: werfzone (verkeer passeert beurtelings via verkeerslichten)

Rood: geen autoverkeer toegelaten (Broeder Leopoldstraat)

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies