Werken aan twee kruispunten met de Kanaalstraat

Geplaatst op 06/03/2024

In 3 fases, vanaf maandag 11 maart

Werken aan twee kruispunten met Kanaalstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan twee kruispunten met de Kanaalstraat (R4) in Zelzate. Het kruispunt met de Kanaalstraat (R4), de Havenlaan en de Grote Markt wordt volledig heringericht: de lichtenregeling wordt aangepast, de zebrapaden schuiven op en de fietsoversteek wordt veiliger heraangelegd. Aan het kruispunt met de Kerkstraat wordt de fietsoversteek veiliger gemaakt.

Drie fasen

De werken starten op maandag 11 maart en duren volgens de huidige planning tot en met woensdag 22 mei 2024. Tijdens het bouwverlof, van 1 tot 5 april, liggen de werken even stil. Om hinder te beperken wordt er gewerkt in drie fasen. Per fase ziet de verkeerssituatie er anders uit.

Gedurende de volledige werken zal de middenberm op de Kanaalstraat (R4) afgesloten zijn en zullen de verkeerslichten uitgeschakeld zijn ter hoogte van het gemeenthuis. Het verkeer dat de Kanaalstraat (R4) moet oversteken, doet dit ter hoogte van de Westkade of de Kerkstraat.

Tijdens de volledige werken is er een parkeerverbod ter hoogte van het kruispunt met de Kanaalstraat (R4), de Grote Markt en de Havenlaan. Na de werken zullen ook definitief enkele parkeerplaatsen verdwijnen, in kader van de veiligere inrichting van het fietspad. Aan de Grote Markt verdwijnen zes parkeerplaatsen, aan de Kerkstraat drie. Aan Het Loze Vissertje verdwijnen vier parkeerplaatsen.

Fase 1: 11 maart tot en met 29 maart

Er wordt gewerkt op het kruispunt met de Kanaalstraat en de Havenlaan, in de richting van het kanaal. In de tegenovergestelde richting (richting de John F. Kennedylaan) wordt er gewerkt aan het kruispunt met de Kerkstraat.

Fase 2: 8 april tot en met 26 april

Er wordt gewerkt aan het kruispunt met de Kanaalstraat en de Grote Markt, richting de John F. Kennedylaan (aan de kant van de Grote Markt).

Fase 3: 26 april tot en met 22 mei

Er wordt gewerkt aan de middenberm op de Kanaalstraat (R4).

De actuele hinder vind je op de website van AWV.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies