Op reis in de zomervakantie?

Geplaatst op 07/03/2024

Vraag op tijd je documenten aan!

Reisplannen in de zomervakantie? Vraag op tijd je documenten aan!

Om naar het buitenland te kunnen reizen heb je officiële Belgische reis- of identiteitsdocumenten nodig. Als je een document moet aanvragen, doe dit dan zeker ruim op voorhand bij de dienst burgerzaken. Hou er ook rekening mee dat de wachttijden om een afspraak te maken oplopen naar mate de vakantieperiode nadert.

Voor alle aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten of Kids-ID moet je een afspraak maken via https://www.zelzate.be/nl/afspraak-maken. Per afspraak wordt er één aanvraag/persoon behandeld. Kom je met heel je gezin dan moet je voor elk lid een aparte afspraak maken. Je kan ook telefonisch een afspraak maken via 09 353 42 00.

Hou er rekening mee dat kinderen een Kids-ID, eID of paspoort nodig hebben, ook als ze jonger dan 12 jaar zijn en ook voor reizen in de Europese Unie. Een Belg in het buitenland moet zich, ongeacht zijn leeftijd, altijd kunnen identificeren met een geldige Belgische identiteitskaart of paspoort. 

Voor een aantal landen volstaat een identiteitskaart. Andere landen vereisen een paspoort, al dan niet met visum. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Dat kan je hier checken!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies