Programma feestelijke opening Armand Seghers sportcomplex

Er wordt een shuttlebus voorzien op zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur (laatste stop sportcomplex) en op zondag van 13.00 tot 23.00 uur (laatste stop sportcomplex).
Opstapplaats is verlengde van de Marktstraat, tegenover het busplein/zijkant Eurohal.

Het nieuwe Armand Seghers sportcomplex in Zelzate opent eindelijk officieel de deuren met een groots volksfeest op 1 en 2 juni. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bovendien zal je je zeker niet vervelen, want er is een gratis programma boordevol sport, spel en plezier voor jong en oud!

De sportdienst en de verschillende sportclubs hebben een mooi programma samengesteld met voor elk wat wils, maar vooral heel veel sport en spel. Bovendien zijn alle activiteiten gratis. We zetten graag alles even op een rijtje.

Zaterdag 1 juni

Mini-voetbaltornooi U9-U17+

Zowel in de voormiddag als in de namiddag is er een mini-voetbaltornooi voor alle leeftijden. De ploegen zijn ingedeeld per leeftijd en er is voor iedereen een leuke attentie. In de voormiddag spelen de U9 tot en met de U13, in de namiddag de U14 tot en met U17+.
Van 9.30 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

Demo/initiatie duiktank bij duikclub De Murene

Trek je zwempak maar aan, want bij duikclub De Murene kan je duiken in een heuse mobiele duiktank. Er worden ook demonstraties geven zodat je kan zien wat duiken inhoudt. Het loont zeker de moeite om de duikclub een bezoekje te brengen. Breng zeker ook je zwemkledij en een handdoek mee als je wil duiken in de duiktank.
Van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur

Initiatie petanque en optreden Marino Punk bij PC Zelzate

De petanqueclub Zelzate heeft heel wat voorzien in hun deel van het sportcomplex. Je kan de indoor en outdoor petanquevelden bewonderen en een hapje eten en een glaasje drinken. Je bent natuurlijk ook welkom om een balletje te gooien. In de namiddag komt Marino Punk met zijn accordeon de boel opvrolijken. Het belooft daar gezellig te worden bij PC Zelzate.
Initiatie van 13.00 tot 17.00 uur, optreden van 14.00 tot 16.30 uur.

Optreden live-bands

De dag wordt afgesloten met twee optredens van coverbands in de kantine van het sportcomplex. Van 18.00 tot 19.00 uur kan je Sick Sam aan het werk zien en daarna spelen de G-strings de boel plat van 20.00 tot 21.00 uur. Het optreden is volledig gratis en iedereen is van harte welkom.
Van 18.00 tot 21.00 uur in de cafetaria.

Nog een leuk extraatje: radio ZRO zal aanwezig zijn op zaterdag 1 juni met een live-uitzending van 10.00 tot 14.00 uur.

Zondag 2 juni

Aperitiefpetanque bij PC Zelzate

Een balletje gooien en genieten van een lekkere aperitief in Frans stijl, dat is de aperitiefpetanque bij PC Zelzate. De Franse chansons zullen uit de boxen schalen en je waant je in La Douce France!
Van 10.00 tot 12.00 uur.

Demo/initiatie duiktank bij duikclub De Murene

Ook op zondag kan je een duikje nemen in de duiktank of een demo-duiken beleven bij duikclub De Murene. Breng zeker ook je zwemkledij en een handdoek mee als je wil duiken in de duiktank.
Van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur

Olympische Spelen met een Zelzaatse twist GEANNULEERD

Dit jaar zijn het Olympische Spelen in Parijs, maar in Zelzate kan je deelnemen aan de Olympische Spelen met een twist, een Zelzaatse twist! En dat betekent natuurlijk dat er een eigenzinnige en ludieke draai wordt aan gegeven. Stel snel een ploegje van vier personen samen (leeftijd speelt geen rol) en word de Zelzaatse Olympisch kampioen in:

 • Lattenlopen (snowboarden)
 • Wie schiet je in friet? (boogschieten naar foto’s van bekende Zelzatenaren)
 • Handtasgooien (discuswerpen)
 • Fietsbandkruipen (wielrennen)
 • Zakkenlopenestafette (4x100 meter)

Reüniematch FC Zelzate en SLV Zelzate en closing party

Een voetbalmatch mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze feestelijke opening. En wat voor één! We gaan terug in de tijd met een reüniematch met oud-spelers van FC Zelzate en SLV Zelzate. Kom jij ook je favoriete ploeg van toen aanmoedigen? Na de match is er een closing party met dj in de cafetaria.
Match van 15.00 tot 16.30 uur en party vanaf 17.30 uur.

Doorlopend op zaterdag en zondag

Naast dit bomvolle programma zijn er ook nog heel wat doorlopende activiteiten op zaterdag en zondag:

 • Bezoek het sportcomplex
 • Fototentoonstelling onderwaterfotografie
 • Fototentoonstelling bouwsportcomplex
 • Voetbaldorp met springkastelen, voetbalspelen en bubble foot
 • Verschillende eet- en drankstandjes

Praktisch

 • Het sportcomplex ligt in de Broeder Leopoldstraat 2.
 • Parkeren op het terrein is niet mogelijk. Kom zoveel mogelijk met de fiets! Toch met de wagen, parkeer dan langs de Suikerkaai.
 • Alle activiteiten zijn gratis, eten en drinken zijn aan democratische prijzen.
Verklaring over cookies