Assistentie bij wonen en energie

Budgetmeter

De budgetmeter is een steuntje in de rug voor mensen die het financieel moeilijk hebben en hun energiefactuur niet kunnen betalen. Dankzij de budgetmeter kan je nog steeds beschikken over elektriciteit en/of aardgas.

Een budgetmeter werkt met een budgetmeterkaart waarop je geld kan opladen. Dat geld kan je vervolgens van de kaart opladen naar je budgetmeter zelf. Zo kan je jouw energieverbruik (van elektriciteit of aardgas) in de gaten houden en je energiekost beperken.  Je kan jouw elektriciteit- of gasverbruik dus via voorafbetalingen volgen. Je laadt de kaart op voorhand op en dan kan je, nadat je de kaart in de budgetmeter hebt ingebracht, voor het opgeladen bedrag elektriciteit of aardgas verbruiken. Voor elke meter heb je een aparte oplaadkaart.

Budgetmeterkaart opladen

Je kan de budgetmeter opladen aan de oplaadterminal die je kan vinden in het SAC (Sociaal Administratief centrum), Kleine Landeigendomlaan 2A in Zelzate. Je kan elke werkdag van 9.00 uur tot 11.45 uur je kaart komen opladen.

Via het loket: met bewijsstuk van je storting naar Infrax (dit is enkel mogelijk voor Infrax budgetmeters). 

Noodwoning

Het OCMW kan een woning als noodopvang ter beschikking stellen aan personen wiens woning door brand, storm, wateroverlast tijdelijk ongeschikt is voor bewoning of die door echtelijke geschillen, enz.… over geen onderdak beschikken.  Het is een dienstverlening aan personen die onverwacht en tijdelijk zonder woonst komen te zitten.

OCMW Zelzate

Openingsuren

MA
9:00 - 11:45
DI
9:00 - 11:45
WO
9:00 - 11:45
DO
9:00 - 11:45
VR
9:00 - 11:45
ZA
gesloten
ZO
gesloten

Extra info

OCMW Zelzate is telefonisch enkel bereikbaar elke werkdag tussen 9.00 uur en 11.45 uur.
Voor een gesprek met een maatschappelijk werker dient er vooraf een AFSPRAAK gemaakt te worden.

Verklaring over cookies