Welke kampen zijn er?

WINTERWONDERLAND

De winter loopt tijdens dit kamp bijna op z’n einde dus zetten we nog even alles op alles om wintersportpret te beleven. We trekken onze warmste kleding aan om buiten te gaan ravotten en een frisse neus op te doen. Bij slecht weer stomen we onze sporters klaar om echte winterhelden te worden. De schaatsuitstap op woensdag voor de oudste groepen is de kers op de taart. Met de jongste kids gaan we die dag de creatieve toer op als voorbereiding op de winterwonderlandwandeling later die week.

 

 

 

 

 

 

HIGHLAND GAMES

Ergens hoog in het noorden van Engeland, ligt Schotland waar het landgoed van James Sportway op jullie wacht. James nodigt alle kampkinderen uit in zijn kasteel om hen voor te bereiden op de jaarlijkse Highland games. Hij deelt de deelnemers aan dit kamp op in verschillende clans die tegen elkaar zullen strijden en elke dag een andere discipline van de highland games zullen inoefenen: paalwerpen, touwtrekken, hoefijzerwerpen enz. En om als “clan” goed te kunnen presteren wordt er vanzelfsprekend ook aan de algemene fysiek en de groepsgeest gewerkt in allerlei sport- en teambuildingsspelletjes. Maak jullie geen zorgen ouders, we passen alles aan aan de leeftijd van onze kleine Schotten in spé.

 

 

 

 

 

ZELZAATSE SPELEN

Op de olympische spelen is het nog een paar jaartjes wachten maar de Zelzaatse spelen zijn dit jaar een niet te missen kampweek. We verkennen de Zelzaatse speelpleinen te voet of met de fiets en gaan ter plaatse sport-en spelactiviteiten doen. Van estafette, over een zoektocht met weetjes over Zelzate tot pleinspelen of Ren je rot. Het komt allemaal in deze toffe week aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

WATERWERELD

Deze topper wordt wegens groot succes voor de derde keer geprogrammeerd en is 1 van de twee kampen die dit jaar ook voor 12+’ers wordt aangeboden. Sport- en spel wordt afgewisseld met waterspelletjes, een extra zwembeurt of een kennismaking met een nieuwe watersport. Het wordt ongetwijfeld een kletsnatte week.

 

 

 

 

 

 

 

EXPEDITIE ROBINSON

Ken jij Robinson Crusoe? Dat is dé survivalexpert waarop het programma van Expeditie Robinson is gebaseerd. Het kamp draait in deze week ook zeker om dit programma. Je gaat alles leren over survival, bijvoorbeeld hoe je zelf vis kunt vangen, hoe je moet boogschieten, hoe je de weg terug kunt vinden en hoe je vuur kunt maken. Op het einde van de week volgt het grote Expeditie Robinson spel. Hier word je samen met de andere deelnemers van het kamp ingedeeld in teams en ga je de strijd aan in verschillende proeven. Voor deze proeven moet je je verstand gebruiken maar heb je ook kracht en doorzettingsvermogen nodig. Wie weet sta jij straks in de finale! Gelukkig nemen we het allemaal niet té serieus deze week. We organiseren naast het leren van survivaltechnieken ook leuke sport- en spelactiviteiten en zorgen voor aangepaste uitdagingen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Dit is het tweede kamp dat ook voor 12 tot 14-jarigen wordt aangeboden.

 

 

 

 

ALLES OP WIELTJES

Fietsen, skaten, skeeleren, rolschaatsen, steppen, éénwieleren… alles wat één of meerdere wieltjes heeft passeert de revue tijdens dit kamp. We rollen overal op, onder en over. Er wordt tijd gemaakt om iedereen wat bij te leren. De kinderen die nog niet stabiel staan zullen werken aan zelfvertrouwen en evenwicht. De racers leren trucjes en rijden op spannende parcours.

 

 

 

 

 

 

 

BALLR/TENNIS

Ons Ballr kamp is ideaal voor iedereen die graag aan balsporten doet of nieuwe balsporten wil leren kennen. Naast de klassiekers maak je ook kennis met minder bekende balsporten. Wij introduceren je in de wereld tchoukbal, bumball en spikeball. Plezier verzekerd! In samenwerking met tennisclub Zelzate krijgen alle kinderen ook verschillende initiatielessen tennis. Je zal die week ongetwijfeld scoren!

 

 

 

 

 

 

 

JUMP AROUND

En ik spring spriiiiiiing spriiiiiiiiiiiiiing, de wereld in. De acteurs van Spring zongen het 20 jaar geleden al en ze zijn nog altijd razend populair.  Een knotsgek sport- en springkamp waarin je je helemaal kan uitleven! Elke dag verschillende activiteiten: springen op muziek, hoogspringen verspringen, jumpen op het springkasteel of een sprong op een trampoline... Dit is met andere woorden een sportweek die eruit springt voor alle kinderen met veel energie!

 

 

 

 

 

 

 

WE ARE THE CHAMPIONS

Boma nodigt alle Kampioenen uit voor een on-ge-lo-felijke week rond de alom gekende voetbalploeg. Hij is op zoek naar dé Kampioen der Kampioenen en zal gedurende deze kampweek iedereen uitdagen voor de tofste activiteiten. Wat dacht je van een superleuke kampioenenquiz om je kennis op te frissen aan het begin van het kamp? Ben jij de slimme Maurice die op alles een antwoord kent? Want ik zeg altijd… Of is het “saccochen-gooien” van Carmen meer je ding. Mijn gedacht!

Verklaring over cookies