Dierenwelzijn

Algemene info rond dierenwelzijn vind je op www.vlaanderen.be/dierenwelzijn

Sticker Vergeet onze huisdieren niet!

Door deze sticker op het raam of de deur van een woning te kleven, kan een bewoner aan de hulpdiensten laten weten hoeveel én welke huisdieren in een huis aanwezig zijn. Zo wil de Vlaamse overheid het aantal huisdieren dat sterft in een woningbrand drastisch verminderen.

Je kan deze sticker komen halen in het gemeentehuis, Grote Markt 1, 9060 Zelzate.

huisdierensticker

Kattenmeldpunt

Je kan contact opnemen met de milieudienst als je een verloren gelopen kat gevonden hebt.
Tel 09 353 42 70 of milieudienst@zelzate.be

Check de chip van je huisdier

Je kat of hond kwijtraken, dat is een nachtmerrie. Is je huisdier gechipt? Dan vindt het makkelijker de weg naar je terug. Tenminste, als de gegevens die op de chip staan correct zijn én je deze gegevens hebt vrijgegeven.

Dus: heb jij de gegevens op de chip van je hond of kat al gecheckt? Doe het nu op checkjechip.be en zie je viervoeter sneller terug als je hem kwijt bent.

Schade door wilde dieren

Via deze site kan je melding maken van allerhande problemen betreffende schade door  wilde dieren. Door deze meldingen te bundelen kunnen grotere Vlaamse problemen beter in kaart gebracht worden. Daarom is het belangrijk dat er melding wordt gemaakt van bijvoorbeeld schade door vos, marter, valwild, ... . Let wel: je dient zelf in te staan voor een goede omheining zodat je kippen of konijnen niet kunnen aangevallen worden.

Verklaring over cookies