Bereikbaarheid en hinderpremie

Bereikbaarheid

Als knooppunt van diverse grote wegen is Zelzate goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Wanneer je van buiten Zelzate komt en je moet het kanaal Gent-Terneuzen oversteken, vermijdt dan de brug en neem de tunnel.

Ook via het openbaar vervoer is Zelzate goed bereikbaar. Er zijn goede busverbindingen met Gent, Lokeren, Oostakker, Eeklo en Terneuzen.

Parkeren

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden in Zelzate en parkeren is bovendien gratis. In de omgeving van Zelzate-Centrum zijn er verschillende ruime parkings:

  • Parking tussen Oost- en Westkade (omgeving busstation)
  • Parking Vredekaai (omgeving visvijver)
  • Parking tussen Suikerkaai en Oude Westtragel
  • Parking op de Grote Markt
  • In Zelzate-West is er een ruime parking op het Groenplein.

Leveringen en bereikbaarheid Grote Markt

Het laden en lossen voor de handelszaken op de Grote Markt is voorzien tussen 00.00 en 10.00 uur. Er zijn laad- en loszones voorzien langs de zijde van de handelszaken. Buiten die uren is stilstaan en parkeren op die stroken niet toegelaten.

Op maandagvoormiddag is de Grote Markt niet toegankelijk door van de wekelijkse marktdag. Tijdens de Paasfoor, de Augustusfoor en bij een aantal grotere evenementen is de Grote Markt niet of slechts beperkt toegankelijk. Op deze pagina vind je de data van de verschillende kermissen.

Hinderpremie

De hinderpremie is een financiële tegemoetkoming voor ondernemers die geconfronteerd worden met ernstige hinder door werken voor de deur van hun zaak.

Ondernemingen die in aanmerking komen, worden hier automatisch en tijdig van op de hoogte gebracht. De uitbetaling moet wel tijdig door de onderneming zelf worden aangevraagd via deze webapplicatie. De hinderpremie is vastgesteld op 2000 euro. 

Meer info over de hinderpremie vind je op deze website.

Verklaring over cookies