Home
Nieuws
Voorwoord
Bestuur
Secretariaat
Gemeentediensten - algemeen
Cultuur
Senioren
Jeugd
Sport
Milieu
Stedenbouw, ruimtelijke ordening
vergunningen
verkeersongeval
Recyclagepark
algemeen
Adviesraden en commissies
OCMW
Onderwijs
Markten
Kermissen
Religie
Interactief
Gemeentelijke reglementen
Varia
Vacatures
Zoeken
Links
  Bibliotheek  
  COMEET  
 
 

COMEET en Zelzate

 

                                        

 

COMEET is de afkorting van CultuurOverleg Meetjesland. Het is het samenwerkingsverband van 13 Meetjeslandse gemeenten op vlak van cultuurbeleid. Ook Zelzate neemt deel en kan ervan meegenieten. Kristof Stevelinck(schepen bevoegd voor cultuur) en Brent Meuleman (gemeenteraadslid) zitten in de Raad van Bestuur. Eric Raveel (voorzitter cultuurraad) zetelt in de Adviesgroep. Zij bepalen zo mee de koers van COMEET.

COMEET is actief op vier terreinen: bibliotheken, cultureel erfgoed, kunsten en sociaal-cultureel werk. Zo wordt de heemkundige kring en musea van Zelzate ondersteund door de Erfgoedcel Meetjesland. De bibliothecaris wordt ondersteund door de Bibliotheken Meetjesland. Ze functioneren beiden binnen COMEET. De voorzitter van de cultuurraad wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse bijeenkomst van de Meetjeslandse cultuurraden.

COMEET zelf wordt bemand door een team van 6 enthousiastelingen. Ze ondersteunen de inwoners van Zelzate die zich professioneel of vrijwillig inzetten voor cultuur. Deze ontmoeten hun Meetjeslandse collega’s in de werkgroepen van COMEET. Informatie en kennis wordt er uitgewisseld en er ontstaan gezamenlijke projecten.

COMEET zorgt dan ook samen met deze culturele actoren van de gemeente voor een groot aanbod en culturele extraatjes: misschien zag je al één van onze rondreizende tentoonstellingen: “We komen van ver, …”, “Met hart op de pen” of “Expo Krulbol”? In de bibliotheek zorgt de Meetjeslandse wisselcollectie van CD’s en DVD’s voor een groter aanbod en je vindt er ook de publicatiereeks “Erfgoed leeft” van de Erfgoedcel Meetjesland. De jaarlijkse Verwendag is dan weer een initiatief van Bibliotheken Meetjesland, evenals de activiteiten in de bibliotheek in het kader van de Week van de Smaak. Honderden mensen gingen ook al met COMEET op stap: naar de Antwerpse Boekenbeurs of op rondrit door onze regio op de jaarlijkse Erfgoeddag. De Erfgoedcel Meetjesland helpt de organisatoren immers telkens bij het bedenken, het uitwerken en het bekendmaken van hun activiteiten en zorgt ervoor dat mensen uit heel Vlaanderen gemakkelijk kunnen kennismaken met het Zelzaatse erfgoed. Ook het programma van de Open Monumentendag wordt regionaal bekend gemaakt. Ons magazine “Mijn Vlakke Land” belandt twee keer per jaar gratis in iedere brievenbus. Het biedt een heleboel uittips en bundelt de laatste nieuwtjes over cultuur en natuur in onze regio.

 

 

(c) Gemeente Zelzate - developed by AD Consultancy